Slinivka

Udržujte si co nejstálejší hladinu glukózy v krvi.Zvýšení hladiny glukózy nastává po požití potravy a s malým zpožděním se zvýší hladina inzulínu.Velikost zvýšení je závislá na věku, obezitě, složení stravy a některých nemocech.Nadbytečná glukóza se za pomoci inzulínu přemění na glykogen a uloží v játrech, svalech a tukových buňkách.Pokud se často zvedá hladina glukózy v krvi vlivem příliš častého příjmu potravy, přebytku sladkostí Beta buňky slinivky břišní se vyčerpají a nestačí produkovat inzulín.K detoxikaci Beta buněk použijeme přípravek BetaDren

Pro správnou funkci inzulínu je potřeba organicky vázaný chrom.Jeho spotřeba se ale vlivem zvýšené spotřeby zvyšuje a pokud tak začnete trpět jeho nedostatkem rozvíjí se nedostatečná tvorba inzulinu, porucha metabolismu cukru což je jeden z druhů cukrovky.Další poruchou je neschopnost udržet hladinu glukózy ve fyziologickém rozmezí.Je to takzvaná cukrovka II.typu.

Ta může vzniknout

1.nedostatkem inzulinu a nadbytkem glukagonu

2.necitlivostí buněk na inzulin při jeho nedostatečné produkci(např.při nadměrném příjmu cukru a následném nedostatku chromu)vzniká cukrovka dospělých tzv.II.typu.Léčí se prostředky na snížení glukózy v krvi

3.Nedostatek,nebo úplné zastavení tvorby inzulínu zničením beta buněk.tzv.cukrovka I.typu.Nejde léčit zatím ani detoxikační medicínou,vzniká již v dětství, případně po velmi vážných nemocech v dospělosti.Léčí se dodáváním inzulinu

Naproti I.Typu cukrovka,II.typ dokáže detoxikační medicína většinou velmi dobře kompenzovat ve spolupráci s klientem, umírněností ve stravě a detoxikací slinivky, jater,sleziny a některých částí mozku.

U většiny zdravých lidí se po požití potravy hladina inzulínu prudce zvýší na maximum a po snížení hladiny cukru se postupně sníží na velmi nízkou úroveň.U některých lidí ale tento mechanismus funguje jinak.Po požití potravy se hladina inzulínu zvedne jen minimálně a teprve během 1-2 hodin se postupně zvyšuje až na maximum, což je ale v tomto případě jen asi 1/2 obvyklé hodnoty u většiny lidí.Tím je hladina glukózy o hodně vyšší než hladina inzulínu potřebná k vychytávání cukru a zůstává dlouhou dobu na vysokých hodnotách.Z těchto osob se mohou časem stát diabetici II.typu.

Pak může nastat ještě další příčina výkyvů hladin cukru  v krvi a to je, když se po požití potravy hladiny inzulínu i glukózy zvedaná normálně a fyziologicky, ale po poklesu glukózy v krvi zůstává hladina inzulínu nadále vysoká.To vede k dalšímu poklesu glukózy v krvi a přechodné hypoglykemii-nízké hladině cukru.Ta se může projevovat i zmateností, nervozitou, třesem, bledostí a zrychleným dechem.

Pokud jste obézní, zvedá se Vaše hladina glukózy v krvi víc než u lidí hubených, nebo s normální hmotností.

Co Vám tedy pomůže udržet vyrovnanou hladinu cukru v krvi?

Bílkoviny a tuky-ty hladinu glukózy nezvyšují jen pokud jsou dlouhodobě přijímány v nadměrném množství.Pak se značně podílejí na nástupu cukrovky II.typu.

Živočišné potraviny zvyšují hladinu glukózy jen minimálně.Toto ale neplatí pro mléčné výrobky,které mají na hladinu glukózy větší vliv.Patří ale k potravinám,které nerozkolísají hladiny cukru příliš

Celozrné pečivo, ovoce, zelenina, málo slazené potraviny rozkolísají hladinu cukru méně něž sladkosti,  pečivo z bílé mouky.Mleté obilí zvyšuje hladinu glukózy více než celá zrna.

Množství a typ sacharidů(cukrů)ve stravě negativně ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi(zvyšuje ji)Sacharidy,které obsahují fruktózu(med,cukr,fruktóza,sacharóza)zvyšují tvorbu tuků a jejich hladinu v krvi.Zvýšený příjem sacharidů a nenasycených tuků tento jev dále podporuje.Dalším důvodem zvyšování hladiny tuků z příjmu sacharidů je stres.Proto lidé často při větším stresu tloustnou.Jestliže celkově snížíme energetický příjem, disacharidy se nepodílejí na zvyšování hmotnosti, ale podíl tuků v těle zůstává stejně vysoký.

Jezte obilniny,brambory,ovoce,zeleninu,luštěniny v co nejjednodušší úpravě.

Ani dieta Vám nezaručí,že bude zlikvidován vliv pro Vás škodlivé potraviyn před započetím diety.Jsou lidé,kteří dlouhá léta dodržují bezlepkovou dietu a přesto mají potíže, které souvisí s lepkem.Jejich organismus nebyl schopen vyloučit tato rezidua(zbytky)z tělesných tkání a tak nadále škodí.V tom je právě detoxikační metoda jedinečná,protože může pomocí svých preparátů,které jsou přesně cílené pro každého klienta vyloučit tyto škodlivé metabolity z různých tkání a nabízí i postupnou úpravu metabolické poruchy.

Každá metabolická porucha v důsledku dráždí nervový systém,může být příčinou hormonálních poruch,hyperaktivity,útlumu,únavy,podrážděnosti i prapříčinou alergických reakcí a autoimunitních onemocnění.Klasická medicína nemá prostředky ke zjištění zatížení tkání metabolity,ani přípravky k odstranění těchto metabolitů.Metodou EAV se naproti tomu dá přesně určit metabolická porucha, zatížené tkáně, vyloučení konkrétních druhů potravin v dietě klienta(konkrétních tuků, živočišných potravin,druhů mouky)Cukr je potravou pro mozek a v nadměrném množství a při příjmu nekvalitních sacharidů je jim drážděn.Úprava metabolismu cukrů detoxikací se děje preparáty CORTEX,METABOL,METABEX,PANKREADREN,VELIENDREN

CORTEX-detoxikuje mozkový kmen.Regulačně zasahuje do metabolismu všech živin.Kromě toho má vliv na hormonální systém a vegetativní nervový systém

METABEX-dokáže uvolnit cukry z různých tkání

METABOL-aktivuje tkáňové enzymy nutné pro správný metabolismus

VELIENDREN-reguluje energii sleziny.Je nadřazeným orgánem pro slinivku břišní.Řídí její energii-

PANKREDAREN-detoxikuje slinivku břišní.

K cílené detoxikaci Beta buněk slinivky břišní je možno poté ještě cíleně použít přípravek BETADREN

Detoxikační balíček k úpravě metabolismu cukru ZDE

Rozšířený detoxikační balíček k detoxikaci poruch metabolismu cukru a odstranění i ostatních metabolitů z tkání(kasein,živočišné bílkoviny,živočišné tuky) ZDE

 

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.