Předčasná ejakulace

Předčasná ejakulace
Je definována jako neschopnost udržení vyvrcholení (ejakulace) po delší dobu (cca 10 - 20 minut) tak, aby došlo k uspokojení a k orgasmu i u partnerky. V dnešní době je poměrně častým problémem, obzvláště u mladých mužů. Pokud je však předčasná ejakulace doprovázena navíc i poruchou erekce, tak je zapotřebí ji léčit v rámci impotence!
Dle TCM se jedná v drtivé většině případů o nedostatečnost YIN ledvin SHEN YIN XU, jež vede ke stoupajícímu ohni HUO. YIN ledvin si můžeme představit jako olej v motoru, který, když je ho málo, tak se motor snadno a rychle přehřívá. A právě toto „přehřívání“ vede i k předčasné ejakulaci, neboť tzv. semenná brána, uložená v ledvinách, se otevírá při sebemenším přehřátí - a začarovaný okruh se nám tak pěkně uzavírá…
Z toho logicky vyplývá i následná terapie dle TCM - snížit oheň HUO z přehřátí (tedy „stáhnout“ zvýšený reostat) a zároveň i doplnit chybějící olej YIN do motoru.
 
Bylinná terapie:
Svěžest podvečerní pagody( je excelentní bylinná směs (v tabletách), jež současně posiluje a vyživuje YIN ledvin a snižuje oheň HUO ledvin. Užívá se po dobu nejméně 3 měsíců a podmínkou k úspěchu je i úprava stravy.
 
Doporučená strava:
Důležité jsou 2 druhy potravin:
Potraviny, jež mají stahující (adstringentní) účinky čili tzv. zdrsňují povrch tak, aby nedocházelo k hladkému průtoku - dle TCM snižují oheň HUO.
Potraviny, jež vyživují a tonizují YIN - tedy promazávají a doplňují chybějící olej v motoru.
Zelené fazolky (lusky), fazole obecně, hrách, sladké brambory (jamy), pažitka, mušle (slávky), mořské řasy (obzvláště Laminatae), ledvinky (jakékoliv), maliny, hroznové víno (hlavně zrníčka rozkousat), nezralé zelené banány, zelené broskve, sušené broskve, syrová guava (u lidí se sklonem k zácpě se nedoporučuje), palmový olej nebo palmová semínka, semínka řepky olejky, pískavice řecké seno (koření), lotos a lotosová semínka, vlašské ořechy, jitrocel, med (u lidí se sklonem k průjmu se nedoporučuje), semínka ginkgo biloby.
MUDr. Petr Hoffmann
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.