Mycomedica Chaga - rezavec šikmý Bio prášek 100 g

Neohodnoceno
 
  • 1 z 3
 

Chaga (rezavec šikmý) je po staletí součástí tradiční ruské a čínské medicíny, které věří v její schopnost oživovat a uklidňovat tělo i ducha. Zvolte chagu v prášku s optimálnějším poměrem účinných látek. Zde vámChagu nabízíme ve formě houbového prášku (powder/biomasa), kdy se usušená plodnice houby rozemele na velmi jemný prášek speciální metodou shellbroken, při které dojde k narušení chitinového obalu buňky a uvolnění účinných látek. Oproti extraktu má tato forma jemnější působení.

Dostupnost skladem do 2 dnů
360 Kč    
Značka Mycomedica
Kategorie léčivé houby
 

Nejblíže přírodě

Chaga (rezavec šikmý, Inonotus obliquus) roste hlavně na břízách východní Evropy, ruské Sibiře a severních oblastí Číny. Obyvatelé Sibiře z ní vaří odvary k léčbě nádorů a nazývají ji „Dar od boha“. 

Obsah balení: 100g BIO prášku z plodnice Inonotus obliquus (biomasa/powder)
 
pomocné látky: bez pomocných látek, aditiv a konzervantů
 

O Chaze

Chaga (rezavec šikmý, Inonotus obliquus, Kabanoanatake) je dřevokazná chorošovitá houba, která roste hlavně na břízách. Vytváří nejprve víceleté až 35centimetrové plodnice až později, když strom odumírá a podhoubí se dostalo hluboko pod kůru, se tvoří dokonalé plodnice. Pochází z oblasti Ruska a Sibiře, běžně se s ní setkáváme i na severu Polska aj. Chaga je součástí tradiční ruské medicíny již několik století. Nejvíce ji využívá lid Khanty, pro který je velmi cenná a ceněná. Chaga je bohatá na velké množství bioaktivních látek, krom vitamínů a minerálů obsahuje i melanin, díky němuž je tmavý, triterpenové sloučeniny betulin a kyselinu betulinovou, které získává ze svého hostitele břízy, obliquol, dále pak v něm můžeme najít velmi důležité polysacharidy – beta glukany, flavonoidy, steroly či pteridin. Jako surovinu používáme Chagu pěstovanou na břízách na severu Číny (provincie Hei Long Jiang) a východní Sibiře, kde je příroda člověkem prakticky nedotčená

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.